Pages

Tasnim Berusia..


Tuesday, May 18, 2010

Pangkor Vs Lumut..

Baru2 ni aku g Pulau Pangkor..Kampung halaman mak abah aku..tgok tok sedara sakit..sambil tu terus mkn angin lg kat pangkor..bukan g memana sgt pun...just umah sedara ajer..tp aku rase berbangga la jugak jd anak kelahiran Pangkor..PULAU PANGKOR sudah membangun dgn pesat nye..kalo tak, sampai ajer kat jeti Pangkor..suram ajer..skrang ni dah nmpak membngun...I LOVE Pangkor...huhuhu

Isnin yg lepas ni pulak abah mak aku ajak g makn2 agin kat Lumut..nak bawak cucu2 tgok "PISH" (fish) kate budak kembar...


kat restoren ape2 aje..pas balik dr lumut..

ni kat Lumut..budak hat depan tu anak org lain..tetiba2 aje menempek kat kami..die dtg dgn ayah die..tp ayah die wat dek ajer anaknye g jauh..mentang2 la kami ni melayan anak die..mcm 2 pun ade ker..

tasnim dgn makude nye..


Ni kat Jeti Pangkor..dah lawa kan..kao tak, jetinye sgt la suram..



adik2 aku bersama afiq n afif


hat gamba bawah ni my lovely family..bersama mak abah aku n adik2 aku..

Wednesday, May 12, 2010

Update!!!!!!!!

Ade sesiapa tak, nak tolong aku update akunye blog..huhuhuhu...tak cukup masa la...tp mmg sayang kalo tggalkn cam tu aje...

Thanks Intan ingatkan aku pasal blog aku yg dah bersawang ni..mmg sunyi lengang..dah lame giler tak update.....

dah lame aku tak bercerita pasal tasnim kan..

sejak 2,3 hari ni Tasnim tak berapa shat.. demam selesema n batuk aje..sian aku tgok..nk main pun tak nak..takde mood aje rupenye..

perangai terbaru Tasnim..Tasnim pantang tgok Tok Wan(abah aku), mesti nak g kat Tok Wan die , walaupun ade aku n ayah nye ade kat ctu.. first choice Tok Wan..masa Tasnim demam. dapat jupe Tok Wan..terus cam elok aje..kalo tak,mesti nak merenget2 aje..

Tasnim dah semakin ligat berjalan..tp yg tak bestnye, tasnim tak tahu nak bangun sendiri...Tasnim taknak belajar panjat2 ni..kalo nak berjalan, mtk tolong org bangunkan die..cam tu pun ade ker??

gambar terbaru Tasnim..nnti aku upload k..aku tak bawak cable la pulak..

Monday, April 12, 2010

sudah jatuh di timpa tangga!!!

tgok tangan kanan tasnim..bercalar..

lepas kene duri tu..nak gak berjalan..kuat anak ibu ni..

kesian Tasnim..hari ahad aku di rumah mak aku..tgh brkemas2 nak balik kg kat bote..hubby aku masukkan beg2 dlm kereta..aku tgh membancuh susu..org lain semua ader kat dapur..Tasnim dalam walker, pintu rumah terbuka..Tasnim dgn lajunye menghala ke pintu dan....tasnim pun terjatuh bersama walker nye..akibatnye pipi nye lebam..dagunye berdarah n bahu nye bercalar..aku tak sampai hati nak snap gamba masa tu..amik minyak gamat sapu kat tempat luka..panik gak le..hubby aku cam nak salah kan aku..huhuhuhu sedih tgok tasnim..

hari isnin..di rumah mak metua aku pulak..ni pun mase nak balik..tgh berkemas..dah petang sgt kul 6 lebih..aku dukung tasnim g depan rumah..lalu tepi kereta yg sempit dgn poko2 bunga..tak perasan lak ader pokok bunga kertas kat ctu..aku pakai redah aje lalu..akibatnye tangan tasnim bercalar byak kene duri pokok bunga kertas...aku la yg cuai..kesian anak aku..

akibat dr semua ni..Tasnim demam ari ni..
sedih...

Thursday, April 8, 2010

Aksi Tasnim Berjalan..



dah lame tak cite perkembangan Tasnim kan..

* Tasnim dah pandai berjalan...cam peguin lak..tonggek bontot nye..huuhhu..
*pandai sgt mengemas (memunggah) barang
*suka sgat menari..pantang dngar lagu..
*tasnim tak suke duk dalam kereta..kalo lame2 dalam kereta, dah mcm tak tentu arah jd nye..

korang tgok aksi tasnim berjalan k..




video

Tuesday, March 30, 2010

Beautiful Blogger Award

Time Kasih Intan
dah lame tak bukak blog..ari ni baru nak wat tag dr intan ni..
cantik ke..huhuhu..thanks intan..
Syarat-syarat seperti di bawah:
1. Thank & link the person that gave you the award.
Done!

2. Pass this award onto 15 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic.
Tak tau nak pass kat sape award ni..norash rase semuanye cantik2 belaka..so,sape2 yg terbaca..sila la ambik

3. Contact said Blogs and let them know they've won the award
Sape2 yg baca sila ambik k..
4. State 7 things about yourself.
1. tak banyak cakap sgt..tp kalo dah kene ngan org yg ngam tak ingat dunia punye..
2. nak jupe sgat2 kawn2 lame .. kwan sekolah mahupun kawan2 kerja
3.suke tgok tasnim merampuh(marah)
4. suka masak tp ikut mood juga..
5. suke sngat bace blog2 yg selalu update..
6. terlalu maleh nak update blog..nape ek..
7. suke sgt dgn kehidupan sekarang sebab ade my lovely hubby n my lil princess Tasnim..

Thursday, March 11, 2010

Opppss!!! sensor??? Jom rempit bersama Tasnim N Kembar

Secara eksklusif..gambar sensor ****** Wahyu Afif n Tasnim...
***
**
*

Opppssss gimik ajer tu..kebetulan adik aku snap afif n kiss tasnim..
Bile aku balik umah mak abah aku, yg tertunggu sangat Tasnim ni ialah budak kembar ni..pantang la nampak Tasnim mesti nak kiss punye! Sayang sangat diorang kat Tasnim..
*****
***
*
yang ni kisah lain pulak..bile petang ajer kat umah mak aku..bdak2 ni kan merempit..tp tasnim bukannye tahu mengayuh lg..tambahan lak tu, basikal tasnim terover besar lak..huhuhu..eksyen duk kat situ ajer..
ketiga2 basikal ni di hadiahkan oleh abah n mak aku kat cucu2 diorang ni..
basikal tasnim aku tak bawak lg balik sbb tak muat kereta la..brang bile balik kg mesti penuh bonet punye..alamatnye basikal ni duk kat umah mak abah aku ajer la..

tgok la tu..semuanye muka eksyen2..

tasnim tu apesal gigit tangan tu..


ni nak kemana ni..helmet tak pakai..huhuhu




Tuesday, March 9, 2010

Setapak...2 tapak....dan...


salam..dah lame aku tak jenguk blog-blog korang ek..huhuhu..aku punye sendiri pun dah lame tak hapdet..agak malas nak berkarya ni...heheheh

ok..cite pasal dak tasnim ni..my lil princess ni dah nakpandai bertatih...yeeeehoooo...anak aku dah nak berjalan..tp baru nak belajar berjalan..kira ok la tu kan..setahun 1 bulan baru nak bertatih..kire tak lambat la sgt kan mama khalish..intan sowi aku cite ckit ni..mama khalish penah cite kt aku, dia baru pandai berjalan pada umur 1 tahun 6 bulan or 8 bulan tak silap kan intan..kirenye tasnim lg terer dar untie intan...


tapi tasnim tak pandai nak merangkak..just nak angkat2 buntot aje..nak berdiri sendiri pun belum pandai lg..pada mule tasnim nak belajar bertatih, tasnim agak takut la..terketar2 kaki dia..dah lame tu kire ok la..takper la my lil princess asalkan anak ibu ni dah tunjuk perkembangan pun dah kira ok..tak sabar nak tggu tasnim berjalan...anak ibu boleh kan!